Головна » 2016 » Лютий » 24 » Майстер-клас
18:25
Майстер-клас

МАЙСТЕР-КЛАС

«Пізнай свій край .., себе, свій рід, свій народ, свою землю –

   ти      побачиш шлях у життя. Шлях, на якому найповніш

розкриються твої здібності. Ти даси йому продовження,                 вторувавши стежину, із тієї стежини Вже рушили у життя твої нащадки. І скоро вирушиш і ти».

Г. Сковорода

 

Майстер-клас – це одна з форм ефективного професійного, активного навчання.  Викладачами циклової комісії дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик Баль О.В., Таран В.О. було проведено майстер-клас з теми: «Нехай квітує дерево родинне»,  який базувався на інтеграції дошкільної педагогіки з психологією. Активними учасниками майстер-класу були творчі групи студентів та викладачів. У ході проведення майстер-класу було розкрито  поняття «сім’я», «моральний клімат пам’яті», визначено початковий період формування морального клімату пам’яті, висвітлено форми роботи з сім’єю, сімейні традиції у вихованні дитини. Хвилинка релаксації спонукала згадати особливий запах – запах дитинства, запах фантазій і мрій, атмосферу любові, затишку  і безпеки та зрозуміти, щоб спогади були приємними слід наповнити пам'ять дитини прекрасними образами.

 В ході проведення учасники переконались, що від виховання в сім’ї залежить майбутня доля дитини, задумались над питанням: як  можна  зробити дитину в родині щасливою? Учасники творчих груп склали  кодекс поведінки в сім’ї. Висвітлення різноманітних, сучасних форм роботи з батьками  переконали в необхідності долати  власний авторитаризм, побачити світ з позиції дитини, відноситись до неї як до рівної, зрозуміти, що неприпустимо порівнювати її з іншими дітьми, що треба радіти її особистому росту, будувати довірливі взаємини з нею.

 

Переглядів: 370 | Додав: vika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024